Vertikal odling betyder att vi odlar på höjden i en stor ställning. Det ger oss mer mat på mindre yta. Att odla vertikalt är ett bra alternativ för oanvända ytor i stan - som vår underjordiska odling i bergrummet vid Liljeholmen exempelvis.
Eftersom vi odlar vertikalt under marken ersätter vi solen med LED lampor och vi behöver ingen jord. Istället sparar vi på resurserna och odlar hydroponiskt - vilket betyder att vi odlar i vatten som cirkulerar. Det är faktiskt så att vi sparar 90% mer vatten än traditionella utomhusjordbruk. Det vatten som lämnar våra odlingar är det som finns i grönsakerna.
Ingen jord och inga bekämpningsmedel. Här bakom guppar våra grönsaker tryggt under Stockholms gator.
Vi har specialanpassade recept på ljus, lufttillförsel och näring som lockar fram det bästa hos varje liten planta. Det gör att vi kan fokusera till 100% på den allra bästa smaken.
Eftersom vi odlar där människor bor (mitt i stan) undviker vi långa transporter. Det känns så onödigt att importera grönsaker från södra europa när vi kan odla dem här hemma istället.
Vi odlar i ett helt slutet system, så det finns ingen anledning att bespruta våra plantor. Det är vi rätt glada över, men gladast är nog naturen.
Vi skördar när plantorna peakar och är som allra bäst. Sen gör vi allt för att de ska nå butikerna in no time - för sallat är ju som allra krispigast när den är superfärsk.
Varje vecka är skördesäsong hos oss. I våra odlingsmoduler finns inget dåligt väder. Vatten cirkuleras och ljus justeras så att grönsakerna får känna sig top notch när det är dags att levereras.